Амалаки
Подарък от майката природа

amalaki

При терапия с Расаяна се практикуват множество инструмент и лечения, включващи специфична диета и режим на хранене. Аюрведа посочва някои хранителни препарати и естествени плодове, които са много лесно достъпни по целия свят. Някои от тези плодове и хранителни продукти имат много силен Расаяна ефект. Един такъв вид плод е Амалаки и наистина може да се нарече невероятен подарък от майката природа. Тя е известна още като индийско грозде. Неговото научно или латинско име е Ембликаофисиналис, който принадлежи към семейство Еуфорбиае. Аюрведа заявява, че този плод трябва да се консумира ежедевно за здраво тяло. Най-доброто нещо за този плод е, че може да се консумира свежо, то е определено да покаже своя магически ефект върху тялото. Амалаки показва благотворния ефект върху всички физиологични системи на човешкото тяло. Хранителният анализ на плодовете Амалаки е показа по-надолу.

Наскоро открити действия на Амалаки. Това е отличен източник на витамин C
Той подпомага усвояването на храната.
Едно от по-малкото ползи на Амла е как тя помага на тялото да абсорбира калция по положителн начин. Калцият е основен компонент на нашите кости, зъби и нокти и също така гарантира, че имаме красива лъскава коса.

Някои от минералите и витамините в Алма се комбинират, за да станат много полезни при лечението на менструални спазми. Тъй като отнема известно време, за да се натрупат необходимите елементи в организма, по-добре е Алма да се консумира редовно, така че винаги да е в системата и менструалните крампи да бъдат предотвратени всеки месец за жени.

Благодарение на неговите антибактериални и стягащи свойства индийско бодливо грозде.  Защитава тялото от инфекция и подобряват имунния отговор на организма. Тя също е много добър източник на витамин C, който е известен със своите впечатляващи антиоксидантни способности и стимулиране на имунната система, тъй като белите кръвни клетки атакуват и отстраняват чужди токсини и вещества в кръвта и в тялото. До голяма степен Амалаки подмладяващ ефект и подобрява имунната система. Той изчиства токсините и опасните химикали от кръвта .

Продължителната и ежедневната употреба на Амалаки ще ви накара да се почувствате добре психически, физически по-силни и по-добре физиологически. В крайна сметка това Чудотворен… Магически… Удивителен плод – Амалаки. Може да се каже че Амалаки е истински целеви подарък от Майката природа.

– Продължителното приложение ще спомогне за подобряване на зрението и цялостното фунциониране на очите.
– Амалаки прах, ако се консумира ежедевно със сигурност ще подобри интелектуалната мощ. Също така засилва процеса на невротрансмисия в огранизма.
– Ежедневната употреба на Амалаки значително подобрява следните функции и орган ( зрение, уши, кожа, ези, нос и т.н.)
– Амалаки е доказала, че има чудодейно действие върху храносмилателната система. Подобрява апетита, заедно с елиминирането на стомашните проблеми. Въпреки че има кисел вкус, той намалява хиперактивността в стомаха.
–  Подобрява чернодробната фукнция
– Фунционалността, както и последните проучвания показват, че забавя дегенерацията на фиброгенен черен дроб.
– Този феноменален плод има и кардио-тонизиращ ефект. По този начин, той може да се прилага на пациенти със сърдечни проблеми
– Амалаки също така има пречистващ ефект върху кръвта.
– Амалаки има стягащ ефект върху женските интимни части.
– Ако пиете амалаки с краве мляко, то ще увеличи потентността при мъжете.