Астрагал

Астрагал

Ползи за здравето от Астрагал

Астрагалът е една от най-добре изпитаните билки за стимулиране на имунната система. Поради своите имуностимулиращи свойства, едни от най-популярните предимства на астрагала са следните:

  • Повишава имунитета.
  • Имуностимулиращите свойства на астрагала помагат не само за лечение и предотвратяване на вирусни и бактериални инфекции, но също така позволяват бързо възстановяване. Освен това са установили, че астрагалът може потенциално да намали отрицателните странични ефекти от химиотерапията чрез укрепване на имунитета.

Знаете ли че?
Древните китайци са смилали корените и са ги използвали за облекчаване на хронична болка.
Коренът от Астрагал е бил използван за укрепване на имунната система и предпазване на тялото от вируси.

В допълнение към свойствата на Астрагал могат да помогнат при:

  • Намаляване на риска от метаболитен синдром. Доказано е, че коренът на астрагал регулира редица маркери за метаболитен синдром, включително високо кръвно налягане, кръвна захар, инсулинова резистентност и телесни мазнини, всички от които могат да доведат до сърдечно-съдови заболявания, инсулт и диабет.
  • Подпомага тялото при състояние на анемия. Астрагалът може да подобри здравето на храносмилането, което от своя страна стимулира апетита, което може да помогне за лечение на анемия, но са необходими допълнителни проучвания в подкрепа на това твърдение.
  • Смята се, че астрагалът лекува леки рани, като  слънчеви изгаряния, порязвания и кожни ожулвания чрез своите антибактериални свойства.

Как действа Астрагалът ?
Смята се, че повечето ползи за здравето от астрагал идват от полизахаридите на астрагал (APS), за които е доказано, че активират имунната система чрез засилване на трансформацията на Т-лимфоцити (подтип бели кръвни клетки, от решаващо значение за регулирането на имунните реакции), както и активирането на В лимфоцити (които произвеждат антитела, които се използват за атака на нахлуващи бактерии, вируси и токсини) и дендритни клетки, които предизвикват имунни реакции към токсини.

 

Астрагал има антивирусно и анти-бактериално действие.
Доказано е, че подобрява пролиферацията на имунната клетки чрез освобождаване на цитолцини, които играят важна роля в клетъчното сигнализиране. Астрагал е способен да инхибира растежа на туморни клетки ефекти против стареене. Освен това има антивирусен ефект и ефект против стареене. Страдащите от диабет тип II могат да се възползват от Aстрагал благодарение на способността си да регулира кръвната захар. Известен адоптоген, той работи за защита на тялото от стрес и заболявания.
Ползи от Астрагал
Благодарение на многото си свойства, тези, които приемат Астрагал, изпитват редица положителни ползи.
– Регулира имунната система чрез подобряване на пролиферацията на имунните клетки.
– Функция на бъбреците – Астрагал може да помогне за защита на бъбреците и намаляване на случаите на бъбречно заболяване.
– Диуретичен ефект – помогнете на тялото да се освободи от излишната течност.
– Може да подобри сърдечната функция. Употребата на Астрага; може също да подобри сърдечната функция.
– Нива на кръвната захар – Подпомага регулирането на кръвната глюкоза чрез подобряване на инсулиновата резистентност.
– Предпазва от умора
– Намалява нивата на серумния лактат и амоняк, увеличава черния дроб и мускулния гликоген.

Свойства на Астрагалa
Известно е, че Астрагал е ценен заради способността си да укрепва имунната система. Има също противовъзпалителни и антиоксидантни действия. Противовъзпалително свойство на Астрагала помага за заздравяването на лезии и рани чрез намаляване на възпалението в бъбреците. Антиоксидант – свойство: флавоноидите, присъстващи в Астрагала, действат като антиоксиданти, които намаляват заболяванията, причинени от диабет. производството на свободни радикали в тялото.
Ползи от Астрагал
– Усилва имунитета – Лекува рани
– Успокоява възпалението
– Бори се със стареенето
– Подобрява тренировките – Бори се с диабета
– Подобрява сърдечно-съдовото здраве
– Намалява химиотерапията
– Странични ефекти – Предотвратява инфекции
– Поддържа здравето на мозъка – Предптвратява ниска хронична енергия или умора.
– Проблеми с храносмилането като подуване на корема – Настинка, грип или сенна хрема
– Безплодие или липса на менструация

Пигментация I Подуване Резултати за превод Ползите от Астрагал са доста значителни.
Доказано е, че подобрява пролиферацията на имунните клетки чрез освобождаване на цитокини, които играят важна роля в клетъчното сигнализиране. Астрагал може да инхибира растежа на туморни клетки. Освен това има антивирусен ефект и ефект против стареене. Страдащите от диабет тип 2 могат да се възползват от астрагал, благодарение на способността му да регулира кръвната захар. Известен адаптоген, той работи за защита на тялото както от болести, така и от стрес