Гарциния Камбоджа

Гарциния Камбоджа

Тропически плод, известен като малабъра тамаринд е популярна добавка за отслабване. Хората казват, че блокира способността на тялото да възпроизвежда мазнини и спира апетита ви. Това може да помогне за поддържането на нивата на кръвната захар и холестерола.

Как функционира ?
Активната съставка в кората на плодовете, хидроксицитрина киселина или ХСС повишава изгарянето на мазнини и намалява апетита. Той блокира ензима наречен  цитрат лиаза, който тялото ви използва за да възпроизвеждамазнини. Той също така повишавеа нивата на мозъчния серотонин, което ви кара да се чувствате по-малко гладни.

 

Най-доброто и най-лошото хранене за диабет.
Според редица издания се споменават,че хората, които са взели гарциния камбоджа са изгубили около 2 килограма повече от хората, които на го взимали.  Трудно да се докаже, че това вследствие на тази чудодейна добавка. То може да се дължи на нискокалоричната диета и тренировъчни програми, които хората следват по време на диета.

 

Диабет и висок холестерол
Гарциния камбоджа може да улесни тялото ви да използва глюкоза, когато клетките ви се нуждаят от енергия.

При изследвания с мишки, които са приемали гарциния имат по-ниски нива на инсулин. Това е важно да се спомене, тъй като често пъти се случва човек, който е на диета и приема гарциния заедно с други лекарства за контрол на кръвната захар може да се окаже с опасно ниски нива на глюкоза. Затова винаги се консултирайте с лекар преди да почнете да пиете хранителни добавки.