Кордицепс комплекс флакони

Кордицепс комплекс

 

Родовото име Cordyceps произлиза от гръцката дума κορδύλη (kordýlē), което означава „бухалка“, и гръцката дума κεφαλή (cephali), което означава „глава“. Един бегъл поглед върху устройството на тази лечебна гъба бързо обяснява името ѝ. Тя има дълго и тънко плодно тяло, завършващо със заоблен край.

Кордицепс комплекс е изцяло натурален продукт и е доказано, че подсилва имунитета по здраволословен и естествен начин. Подобрява надбъбречните жлези, улавя свободните радикали, подпомага съдовата система, осигурява качества за укрепване на имунната система и поддържа нивата на кръвната захар (хипогликемична активност. Аденозин и кордицепин, играят критична роля за увеличаване на производството на АТФ и подобряване на здравето, продължителността на живота, енергията и спортните постижения.).

Кордицепс подобряват издръжливостта, силата и възстановяването на мускулите. Оказа се, че е отлично средство за атлети и спортисти със значителни подобрения във фитнеса и намаляване на умората.

Кордицепс е способен да намали ефекта от стрес, тревожност и свързаните със стреса разстройства при възрастни. Подобрява жизнеността при мъжете и жените. Сред всички билки кордицепсът има най-високите антиоксидантни качества, които помагат за предпазване от редовно износване и поддържат клетките здрави във времето.

Прием на кордицепс – ползи и действие върху тялото

– Модулира действието на имунната система
– Нормализира работата на сърдечно-съдовата система
– Подобрява функцията на дихателната система
– Подобрява стомашното здраве
– Намалява възпаленията в организма
– Има потенциално противотуморно действие
– Подмладява и енергизира
– Подпомага борбата с токсините и свободните радикали
– Подсилва потентността при мъжете

Китайците вярват, че с Кордицепс можем да поддържаме запасите от нашия жизнен субстрат, който се изчерпва с остаряването, с натрупаното напрежение и ежедневния стрес. Той широко се използва като средство против стареене и като тонизиращо средство за сексуалната функция. Според източното схващане Кордицепс помага за укрепване на физическата структура и скелетната мускулатура. Предписват го при болки в кръста, коленете, глезените. Коридицепс е мощен тоник за белите дробове. Той усилва дихателната функция при хора, които се нуждаят от допълнителна енергия, за да извършват физическа работа.

Кордицепс още намалява умората, замайването, чувството на студ, шума в ушите, хипосексуалността и забравянето при възрастни хора. Кордицепс подобрява способността на органите и тъканите да използват кислорода по-ефикасно и увеличава отделянето на аденозин трифосфат за енергия.